Здравейте колеги имам въпрос относно дебитомера на алфа 156 1.8 t.s. 98 година бензин газов инжекцион.Когато колата е студена няма проблем с дебитомера когато загрее светва лампичката-като се закачи за комютъра за триене на грешки в допълнителните данни пише късо към +V.А днес забелязах че като карам на бензин няма проблеми и като прехвърля на газ и светва отново.Юе се рдавам ако някой сподели дали се е сблъсквал с такъв проблем.Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос тносно дебитомер.
Collapse
X
-
Извинявам се ,че се намесвам в темата но имам питане към колегата еcоtronic .В събота ми закачиха колата /156 кросвагон 1.9 16v 150 к.с.2006 г. /на комп.диагностика и ми показа липса на дебитомер и разни други натрупани грешки .След учудването на майстора и моето разбира се се оказа откачен кабел от долната страна на дебитомера .Закачи кабела и изчисти грешката, кабела беше доста прашен и кален което ме навява на мисълта ,че е разкачен доста отдавна може би при смяна на масла и филтри.Колата си вървеше доста прилично.Единственото нещо което аз забелязвам след поставянето на кабела на мястото му е промяна на параметрите на компа за разход ./паднаха с около 0.800 л./100 км.Възможно ли е да съм карал без включен дебитомер около 2000 км.без да забележа разлика във вървежа.Компа ми отчита постоянно егр.клапан /блокиран в затворено положение/
Comment
-
Първоначално публикувано от vilika1973 Покажи съобщениеИзвинявам се ,че се намесвам в темата но имам питане към колегата еcоtronic .В събота ми закачиха колата /156 кросвагон 1.9 16v 150 к.с.2006 г. /на комп.диагностика и ми показа липса на дебитомер и разни други натрупани грешки .След учудването на майстора и моето разбира се се оказа откачен кабел от долната страна на дебитомера .Закачи кабела и изчисти грешката, кабела беше доста прашен и кален което ме навява на мисълта ,че е разкачен доста отдавна може би при смяна на масла и филтри.Колата си вървеше доста прилично.Единственото нещо което аз забелязвам след поставянето на кабела на мястото му е промяна на параметрите на компа за разход ./паднаха с около 0.800 л./100 км.Възможно ли е да съм карал без включен дебитомер около 2000 км.без да забележа разлика във вървежа.Компа ми отчита постоянно егр.клапан /блокиран в затворено положение/
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от vilika1973 Покажи съобщениеКак мога да разбера дали е по добре да карам ,със закачен дебитомер или със разкачен ?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vilika1973 Покажи съобщениеКак мога да разбера дали е по добре да карам ,със закачен дебитомер или със разкачен ?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Грешката която дава е P0100.а другото което забелязах е че като махна кабела към дебитомера се чува едно като скърцане към дросела или стъпковото моторче не мога да установя точно от къде но е някъде там и като го махна грешката се трие и след минута отново се появява.Някакви иде.
Comment
-
Грешката P0100 е заради липсата на дебитомера:
http://www.datsc.com/tabid/122/OBD-E...o/Default.aspx
Както казах и по-горе, когато ECU - то "не вижда" дебитомера, то започва да работи с данните от TPS-а, който е в това, което погрешно наричате "стъпков мотор". Звукът, който се чува от там може да се дължи на тестване на TPS - а от страна на ECU-то.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Добре де но този звук се чува като колата е загасена и не е на контакт и като го закача отново дюзата изчезва и след време отново светва.Проверих си и жиците газоавата е хваната директно от акумулатора от това което мога да видя пиновете и жиците също са наред.Дебитомера е на около 4 месеца и до сега си работеще ок но уви.А и както споменах на бензин си работи прекрасно няма проблеми само на газ това ме озадачава-би трябвало ако не работи да не работи добре и на бензин.
Comment
Comment